Πάπας Φραγκίσκος: Οργιάζουν οι φήμες για παραίτησή του

20/06/2022 | 19:52

Οργιάζουν οι φήμες περί παραίτησης του Πάπα Φραγκίσκου λόγω προβλημάτων υγείας.

Οι φήμες για τον Πάπα Φραγκίσκο φούντωσαν όταν ανακοινώθηκε ότι ακυρώνει ταξίδι του στην Αφρική ενώ παράλληλα συγκάλεσε χωρίς να είναι προγραμματισμένο ευρεία σύσκεψη με του Καρδινάλιους. 

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας έχει δυνατούς πόνους στο γόνατο και αυτό τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο επί εβδομάδες.

Ο 85χρονος Ποντίφικας ακύρωσε το ταξίδι που είχε προγραμματίσει για τον Ιούλιο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και στο Νότιο Σουδάν.

Θεωρείται επίσης ασυνήθιστη η απόφασή του να συγκαλέσει εκκλησιαστικό συμβούλιο για να ορίσει νέους καρδινάλιους τον Αύγουστο που όλα παγώνουν στο Βατικανό και επίσης συγκάλεσε συσκέψεις προκειμένου να βεβαιωθεί ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει αποφασίσει.

Το έκτακτο εκκλησιαστικό συμβούλιο θα γίνει στις 27 Αυγούστου και εκεί θα ανακοινωθούν 21 νέοι καρδινάλιοι – 16 εκ των οποίων θα είναι κάτω των 80 ετών και άρα ικανοί να εκλέξουν το νέο Πάπα.

Σημειώνεται ότι μια ημέρα αργότερα, στις 28 Αυγούστου ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί στην Άκουιλα, τον τάφο του Πάπα Σελεστίνου του 5ου που ήταν ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε τον 13ο αιώνα.

 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου