Παναγιώτης Πετράκης: «Δεν θα πω εγώ Χριστός Ανέστη, για να μην προσβληθεί ο άλλος;»

15/12/2024 | 12:41

Ο Παναγιώτης Πετράκης δήλωσε στην εφημερίδα Espresso και στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια, ότι «Εγώ δεν τη δέχομαι την πολιτική ορθότητα, αυτό που δέχομαι είναι η ευγένεια κι ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου».

«Εγώ δεν τη δέχομαι την πολιτική ορθότητα, αυτό που δέχομαι είναι η ευγένεια κι ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου. ‘Όχι ότι πρέπει να προσέχω κάθε μου λέξη μήπως και χτυπήσω μία ευαίσθητη χορδή κάποιου. Ο καθένας μας έχει τις ευαίσθητες χορδές του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχουμε πώς θα συμπεριφερθούμε σαν να πατάμε επάνω σε αυγά. Θα σεβαστούμε τον άλλον, θα είμαστε ευγενικοί, αλλά δεν γίνεται να αρνηθούμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας και τις πεποιθήσεις μας για να μη θιχτεί κάποιος» δήλωσε ο Παναγιώτης Πετράκης.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: έτυχε να ακούσω στου γυμναστήριο μία κουβέντα που είχε μία κυρία δίπλα μου με έναν γυμναστή, ήταν την περίοδο μετά το Πάσχα. Λέει, λοιπόν, αυτή η κυρία: «Είναι αγένεια να εύχεται κάποιος Χριστός Ανέστη γιατί ο άλλος μπορεί να μην πιστεύει στον Χριστό, οπότε τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση, πρέπει να λέμε μόνο χρόνια πολλά». Αυτό τώρα δεν είναι παράλογο; Δεν θα πω εγώ Χριστός Ανέστη αν η ζωή μου έχει μέσα τον Χριστό, για να μην προσβληθεί ο άλλος; Είναι δυνατόν; Όχι, δεν μπορώ να το δεχτώ» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)