Παναχαϊκή: “Σοβαρές παραλείψεις, που επισύρουν ακυρότητα των αποφάσεων, πιθανή η προσφυγή στο CAS”

13/06/2025 | 18:31

Μετά την απορριπτική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η Παναχαϊκή απάντησε πως διαπίστωσε σοβαρές παραλείψεις, και όχι μόνο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε και τη δεύτερη προσφυγή της Παναχαϊκής, εξέλιξη που στέλνει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Εντούτοις, oι Αχαιοί δεν εγκαταλείπουν τη μάχη, με την ΠΑΕ να προχωρά σε σχετική ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της για το άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Παναχαϊκή εξήγησε ότι στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου εντοπίστηκαν “σοβαρές παραλείψεις και δικονομικές πλημμέλειες που επισύρουν ακυρότητα των αποφάσεων”.

Επιπλέον, ο σύλλογος επισήμανε πως “οι Αμερικανοί μέτοχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS, ενώ σε κάθε περίπτωση δηλώνουν την βούληση τους για την εξάντληση κάθε νομικού περιθωρίου”.

Μάλιστα, αναφέρθηκε επίσης πως ο Πέτρος Σταθάκης “δεν θα έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ” και ότι “θα παρίσταται με την ιδιότητα του μάρτυρα στις επερχόμενες δίκες ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και των πολιτικών δικαστηρίων”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση αναμένεται να έχει περισσότερα επεισόδια, με την ομάδα να κυνηγάει τη δικαίωση της και τις όποιες ελπίδες διατηρεί για ανατροπή των δεδομένων και παραμονή στη Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

“Η ΠΑΕ Παναχαϊκή μετά και την σημερινή δημοσίευση και της δεύτερης απορριπτικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ανακοινώνει τα παρακάτω:

1. Η ΠΑΕ, όπως πάντα, παρά τις διαρροές που δημοσιοποιήθηκαν από κύκλους της ΕΠΟ μέχρι την έκδοση των αποφάσεων, δηλώνει ότι σέβεται τον θεσμό του Διαιτητικού Δικαστηρίου και τα μέλη του.

2. Όμως από την ανάγνωση των δύο διατακτικών, διαπιστώσαμε σοβαρές παραλείψεις και δικονομικές πλημμέλειες που επισύρουν ακυρότητα των αποφάσεων, τις οποίες σκοπεύουμε να ανατρέψουμε ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα μας με προσφυγή στον φυσικό δικαστή μας.

3. Άλλωστε το ίδιο δικαίωμα άσκησε πρόσφατα και η ΠΑΕ ΟΦΗ προσφεύγοντας στο Εφετείο Αθηνών με τις ευλογίες μάλιστα της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την εκτέλεση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

4. Επίσης οι Αμερικανοί μέτοχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS, ενώ σε κάθε περίπτωση δηλώνουν την βούληση τους για την εξάντληση κάθε νομικού περιθωρίου.

5. Ήδη ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας υπέβαλε αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο για άμεση καθαρογραφή των αποφάσεων.

6. Τέλος από σήμερα και κατόπιν κοινής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου και του κ. Πέτρου Σταθάκη, ο τελευταίος δεν θα έχει καμία σχέση με  την  ΠΑΕ Παναχαϊκή αλλά θα παρίσταται με την ιδιότητα του μάρτυρα στις επερχόμενες δίκες ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και των πολιτικών δικαστηρίων”.

sport24.gr

Ηλεία: Ώρες αγωνίας για ψαρά που έπεσε στη θάλασσα – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Πάτρα: Σήμερα Σάββατο το «τελευταίο αντίο» στον Ανδρέα Κυριακόπουλο – Η παράκληση της οικογένειας

Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από συμπλοκή ανηλίκων – Συνελήφθη συνομήλική της

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στη Νότια Καρολίνα

Οικολογική Κίνηση Πάτρας: Συλλογή ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση

Στο Τατόι δίπλα στον Κωνσταντίνο θα κηδευτεί η πριγκίπισσα Ειρήνη

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Τρεις νεκροί από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, δεκάδες τραυματίες – Ισοπεδώθηκαν κτίρια

Προσωπικός Αριθμός: Πάνω από 337.000 πολίτες τον έχουν εκδώσει – Εντοπίστηκαν 96.000 «διαφορές»