Πακιστάν: Στους δέκα οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

21/01/2016 | 03:57

Σε τουλάχιστον 10 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 20 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ένας καμικάζι εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο βομβιστής έπεσε με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε δρόμο της Τζάμρουντ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή όπου κατοικούν φυλές και όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν και άλλων μαχητικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης Μούνιρ Χαν.

Ο βομβιστής «επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα που ήταν φορτωμένη με εκρηκτικά και έπεσε πάνω σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας και σε ένα περιπολικό της», πρόσθεσε ο Χαν.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον 5 αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του ιατρικού συγκροτήματος Χαγιαταμπάντ στην Πεσαβάρ, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν έξι σοροί, μεταξύ των οποίων και αυτή ενός παιδιού.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας