Παγκαλαβρυτικός-Πανηπειρωτικός ένωσαν δυνάμεις για την ανάδειξη του πολιτισμού ΦΩΤΟ

19/06/2025 | 09:20

“ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ”

Με αυτή τη φράση έχοντας ως οδηγό και σύνθημα πραγματοποιήθηκε τo βράδυ της Κυριακής, 15 Ιουνίου 2025, στο θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Όταν οι ρυθμοί και οι Πατρίδες Σμίγουν” που συνδιοργάνωσαν δύο ιστορικοί Σύλλογοι, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών (έτος ίδρυσης 1873) και Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών (έτος ιδρύσεως 1919). Η εκδήλωση προσέφερε στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, μέσα από τη μουσική και το χορό.

Τα χορευτικά τμήματα των δύο συλλόγων παρουσίασαν με αυθεντικότητα, βιωματικότητα και μεράκι παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Επίσης, παρουσιάστηκαν λαϊκοί χοροί όπως, επίσης, αποδόθηκαν, χορωδιακά, παραδοσιακά τραγούδια, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την εκδήλωση προλόγισαν και απηύθυναν χαιρετισμό:

• Ο Φώτης Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών.

• Ο Αλέξανδρος Σκάιδας, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης και τη συμβολή του στην επιτυχημένη ροή της βραδιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι:

• Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Παντελίδης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών.

• Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας.

• Γεωργία Ντάτσικα, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας.

• Τάκης Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας.

• Τάκης Αντωνόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού.

• Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας-εκπρόσωπος του δημάρχου Πατρέων.

• Θεοδωροπούλου Κουρλαμπά Μέμα ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελαρόπουλου.

• Γεράσιμος Φεσσιάν, Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ

• Ευαγγελία Βαβαρούτα, Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Σπυράλ».

• Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πολιτευτής.

• Αικατερίνη Πολυκρέτη, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

• Εκπρόσωποι από το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», με την Πρόεδρο τους κ. Αγγελική Στεφανάκη.

• Αργύρης Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας.

• Αικατερίνη Βέργη, Διευθύντρια Σπουδών και ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη.

Επιπλέον, χαιρετισμούς απέστειλαν:

• Η τέως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, νυν βουλευτής, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

• Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος.

• Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ.

Η εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου υπήρξε μια ξεχωριστή συνάντηση, τιμώντας την πανελλήνια πολιτιστική μας κληρονομιά και αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη δύναμη και την αξία της συνεργασίας ανάμεσα σε πολιτιστικούς συλλόγους. Σύνθημα των δύο συλλόγων: «συνεργαζόμαστε, όχι για να ακουστεί ο ένας σύλλογος ή ο άλλος περισσότερο, αλλά για να ακουστεί ο πολιτισμός μας περισσότερο». Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους χορευτές, τους χορωδούς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στους χοροδιδασκάλους των δύο συλλόγων και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Αναγνώστου (Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών) και στους Αλέξανδρο Χάιδα και Ελευθερία Λάμπρη (Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών), καθώς και στη Γιώτα και Φάνη Μάντζο, συντονιστές των «τραγουδιών της παρέας» (Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών) για την εξαιρετική προετοιμασία και καθοδήγηση των χορευτικών ομάδων και της χορωδιακής ομάδας, αντίστοιχα.

Παγκαλαβρυτικός-Πανηπειρωτικός ένωσαν δυνάμεις για την ανάδειξη του πολιτισμού ΦΩΤΟ
Παγκαλαβρυτικός-Πανηπειρωτικός ένωσαν δυνάμεις για την ανάδειξη του πολιτισμού ΦΩΤΟ
Παγκαλαβρυτικός-Πανηπειρωτικός ένωσαν δυνάμεις για την ανάδειξη του πολιτισμού ΦΩΤΟ
Παγκαλαβρυτικός-Πανηπειρωτικός ένωσαν δυνάμεις για την ανάδειξη του πολιτισμού ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων