Παφίλης για φωτιές: Για άλλη μία φορά… στο ίδιο έγκλημα θεατές

31/08/2023 | 16:49

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο ούτε πρόληψης ούτε αντιμετώπισης των πυρκαγιών

«Για άλλη μια φορά είμαστε όχι στο ίδιο έργο θεατές αλλά στο ίδιο έγκλημα θεατές», τόνισε μεταξύ άλλων στη παρέμβασή του ο Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε στη συζήτηση στη Βουλή εκ μέρους του ΚΚΕ, λόγω της  ασθενείας του γγ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο ούτε πρόληψης ούτε αντιμετώπισης των πυρκαγιών. «Δεν σας κατηγορούμε για ανικανότητα αλλά ότι είστε συνειδητοί ικανοί εφαρμοστές αυτής της εγκληματικής πολιτικής που επιτρέπει σε ιδιώτες να εκμεταλλεύονται τα δάση», είπε ο κ. Παφίλης. Μίλησε για δικαιολογίες της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας διαχρονικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις με αποκορύφωμα τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στη Πυροσβεστική, το 1998 επί κυβέρνησης Σημίτη.

Ο Θανάσης Παφίλης στην αυστηρή κριτική του μίλησε για αντιεπιστημονική πολιτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια που δίνει τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να αναθέτει τις μελέτες ανασυγκρότησης του δάσους σε ιδιώτες κι όχι σε δασολόγους. «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ διατηρούν αυτή τη προσέγγιση για τα δάση. Υπάρχει άλλος δρόμος, τής επιστημονικής προσέγγισης, που προτείνει το ΚΚΕ» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Μητσοτάκη κι απ’ τα υπόλοιπα κόμματα να συμφωνήσουν στην ακύρωση αυτής της απόφασης και οι αρμοδιότητες να επανέλθουν στα δασαρχεία με την πρόσληψη 2.000 δασολόγων και πυροσβεστών, όσα και τα κενά που υπάρχουν.

Επισήμανε, διατυπώνοντας ερωτηματικά, τη γεωστρατηγική σημασία του Έβρου στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ενώ εκθείασε τη συνεισφορά μελών και στελεχών του ΚΚΕ οι οποίοι οργανωμένα μαζί με πολίτες και εργαζόμενους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε αρκετά σημεία.

in.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Επίθεση με μπογιές και στο γραφείο του αχαιού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων