Π. Μαρινάκης: Η πρότασή μας για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης

16/01/2025 | 14:07

Με την ανακοίνωση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαδεχθεί τον προταθέντα χθες Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, στην προεδρία της Βουλής ο βουλευτής Α Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Ακολουθεί η εισαγωγική παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη:

«Μετά την πρόταση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία ο Κωνσταντίνος Τασούλας είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και σε συνέχεια της προ ολίγον λεπτών παραίτησης του Κωνσταντίνου Τασούλα από την ιδιότητά του ως Βουλευτή και άρα και από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενόψει της επικείμενης διαδικασίας για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοινώνουμε ότι η πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, είναι ο Βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι λεπτομέρειες για την ψηφοφορία θα ανακοινωθούν από τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρότασή του για τον Κωνσταντίνο Τασούλα: “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να διαθέτει υψηλό κύρος, ευρύτερη αποδοχή και, ασφαλώς, εμπειρία, γνώση και έμπρακτο σεβασμό στους θεσμούς. Η ευρύτερη αποδοχή, (…) σηματοδοτεί ένα πρόσωπο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στην κοινωνία, που θα έχει τη δυνατότητα να συνθέτει και να ενώνει”.

Αναφερόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “τίμησε την αποστολή της με συνέπεια και με αίσθημα ευθύνης. Κρατώντας πάντοτε ψηλά την εθνική αξιοπρέπεια, εισέφερε στον θεσμό ένα νέο, ανθρώπινο υπόδειγμα Προέδρου”.

 

ΠΗΓΗ

 

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε δύο ανήλικα κορίτσια