Ουκρανικά υποβρύχια drone έπληξαν για πρώτη φορά ρωσικό υποβρύχιο – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

16/12/2025 | 06:46

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα (15/12) ότι τα υποβρύχια drone της χτύπησαν για πρώτη φορά στον πόλεμο με τη Ρωσία με επιτυχία ένα ρωσικό υποβρύχιο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νποβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό βίντεο από την επίθεση.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (SBU) της Ουκρανίας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υποβρύχιο κλάσης Kilo, στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά την πρώτη τέτοια επίθεση από μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη Sea Baby.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πραγματοποίησε μια άλλη μοναδική ειδική επιχείρηση και εξαπέλυσε ναυτική επίθεση στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ», ανέφερε η SBU στο Telegram.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, υποβρύχια drone Sub Sea Baby ανατίναξαν ένα ρωσικό… υποβρύχιο», πρόσθεσε.

Η SBU ανέφερε ότι το υποβρύχιο «μετέφερε τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Kalibr» που χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν το ουκρανικό έδαφος. Υπέστη «κρίσιμες ζημιές και τέθηκε ουσιαστικά εκτός λειτουργίας».

Από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει χτυπήσει επανειλημμένα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα με drones και πυραύλους.

Το Κίεβο έχει εντείνει τις ναυτικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε πλοία που, όπως ισχυρίζεται, συνδέονται με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται τακτικά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Πηγή: AFP

«Pax Trumpicana»
06/01/2026 | 10:31

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό