Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι ταξιδεύει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), όπου αναμένεται να συναντηθεί στη Φλόριντα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μπορεί να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός που θα οδηγήσει σε ένα ειρηνευτικό πλαίσιο για τον τερματισμό του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.
Σε ηχητικά μηνύματα προς δημοσιογράφους, ο Ζελένσκι τόνισε ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας από την Ουάσινγκτον αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη διατήρηση της ειρήνης, επισημαίνοντας ότι το εύρος τους θα εξαρτηθεί από το τι είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Τραμπ.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους συμμάχους κατά τη διάρκεια μιας στάσης στον Καναδά, ανακοίνωσε σε γραπτό μήνυμα προς τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή.
«Αυτή τη στιγμή πετάμε για τη Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθ’ οδόν, θα κάνουμε μια στάση στον Καναδά. Θα έχω μια συνάντηση με τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ. Μαζί, σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε διαδικτυακές συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Ζελένσκι.
