Ορμονοεξαρτώμενη ακμή: Οι 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

21/12/2018 | 16:55

Η ορμονική ή ορμονοεξαρτώμενη ακμή αφορά το 25 % των γυναικών πάνω από τριάντα ετών.

Ενώ η εφηβική ακμή εντοπίζεται σε όλο το πρόσωπο, η ορμονοεξαρτώμενη ακμή εντοπίζεται κυρίως στο πηγούνι και μαρτυρά ότι στην εμφάνισή της τον πρώτο ρόλο παίζουν οι ορμόνες.

Αυτές είναι τα ανδρογόνα, τα οποία είναι αυξημένα, συνήθως λόγω του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ή κάποιου προβλήματος στους ορμονοϋποδοχείς της επιδερμίδας.

Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διαχείριση της ορμονοεξαρτώμενης ακμής.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε:

Τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη: Λευκό ψωμί, επεξεργασμένα δημητριακά, κέικ, μπισκότα, πατατάκια κλπ. διασπώνται γρήγορα και προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Αντί αυτών είναι σημαντικό να τρώτε πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Junk food: Η αποφυγή τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε και πολλές από τις αγαπημένες σας ανθυγιεινές τροφές. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες και σε κακά λιπαρά, τα οποία προκαλούν φλεγμονή και εξάρσεις ακμής.

Αγελαδινό γάλα: Πιστεύεται ότι τα γαλακτοκομικά προκαλούν εξάρσεις ακμής επειδή περιέχουν αυξητική ορμόνη IGF-1, η οποία αυξάνει απότομα την ινσουλίνη με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας και να δημιουργείται φλεγμονή.

Ζάχαρη: Η ζάχαρη βλάπτει την υγεία της επιδερμίδας. Αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (όπως τα γλυκά και τα αναψυκτικά), η οποία αποτελεί τροφή για τα βακτήρια που βλάπτουν την επιδερμίδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακόμα και έκπτωση πρυτάνεων που δεν θα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους

Ισπανία: Η Παρασκευή ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί τον Μάιο – Έσπασε όλα τα ρεκόρ η θερμοκρασία

Τσουκαλάς: Θέλει θράσος να μιλά για «προπονητές εξέδρας» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φτιάξτε δροσερές σαλάτες της εποχής

Προφυλακίστηκε η ψυχίατρος του Δρομοκαΐτειου για διακίνηση ναρκωτικών

ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στον Δήμο Ερυμάνθου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων γιόρτασε τα 20 χρόνια της – ΦΩΤΟ

Κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Κορινθίας και Μεσσηνίας για την Κορινθιακή Σταφίδα