Ώρα Πατρών: Τιμάμε τη μνήμη του Ν. Τεμπονέρα

09/01/2021 | 11:04

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από εκείνο το βράδυ της 8/1/91 που η ομάδα Καλαμπόκα,  προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη των μαθητών στο συγκρότημα Βουδ.

Ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας και άλλοι δημοκράτες υπερασπιζόμενοι την εκπαιδευτική κοινότητα, δέχονται επίθεση, επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία.

Ο λοστός που χτύπησε τον Νίκο Τεμπονέρα ήταν χτύπημα στη Δημοκρατία. Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε αιμόφυρτος. 

Το αίμα του ποτίζει το δέντρο της Δημοκρατίας γιατί έτσι είναι, το δέντρο της Δημοκρατίας, ποτίζεται και αναπτύσσεται με αίμα, με τους αγώνες του λαού.  Ο Τεμπονέρας τάχθηκε με τη σχολική κοινότητα, για ένα δημοκρατικό σχολείο, απέναντι στο “πολυνομοσχέδιο της ποδιάς” της  Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η θυσία και ο δρόμος που χάραξε ο Νίκος Τεμπονέρας καθοδηγεί τους αγώνες του λαού μας, για περισσότερη Δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές κατακτήσεις.

Αγωνιζόμαστε για την διεύρυνση της Δημοκρατίας, είμαστε απέναντι σε κάθε θεσμική εκτροπή και περιφρόνηση των θεσμών.

Η Ώρα Πατρών τιμά τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Ολιγομελής ομάδα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του τις 18:00.

Κηδεύεται την Κυριακή η Μαρία Στ. Μαργώνη

Συνάντηση Ν. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Δασμοί: Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στη Γενεύη

Μιλουτίνοφ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να πάρω την Euroleague, όχι για να γράφω νούμερα»

Βιτόρια: «Να κλείσουμε τη σεζόν με μία νίκη επί του Ολυμπιακού»

Ανθή Βούλγαρη: Πότε επιστρέφει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Έρχονται βοριάδες, φεύγει η σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία

Μανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του