ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο – Aνάμεσά τους γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής

12/12/2025 | 14:56

Στην Αθήνα πρόκειται να μεταχθούν άμεσα τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα στο Ηράκλειο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς διαπιστώθηκαν πως είχαν λάβει παράνομες επιδοτήσεις καταθέτοντας ψευδή στοιχεία.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος πέντε εξ’ αυτών, σύμφωνα με το patris, Γιώργος Κοκοσάλης, εξερχόμενος από το Αστυνομικό Μέγαρο, “η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο και εμβρυακό στάδιο και το νομοθετικά ορθό, είναι άπαντες οι κατηγορούμενοι να μεταχθούν στην Αθήνα προκειμένου να απολογηθούν στον Ευρωπαίο εισαγγελέα που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση”.

Πιθανότατα αυτό θα συμβεί αύριο Σάββατο, όπως πρόσθεσε ο κ. Κοκοσάλης ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει κοινός παρανομαστής στις συλλήψεις που έγιναν αλλά προς το παρόν δεν είναι σε θέση να πει περισσότερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το διάστημα που ερευνάται είναι από το 2019 μέχρι το 2025, ενώ τα χρήματα που φέρεται να έχουν λάβει οι συλληφθέντες, αγγίζουν τα 1.700.000 ευρώ.

Συνολικά στη δικογραφία εμπεριέχονται 42 ονόματα, 15 εκ των οποίων είναι τα άτομα που έχουν συλληφθεί στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών ένας πασίγνωστος συνδικαλιστής αγρότης, ένας λογιστής και μία δικηγόρος.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης είχε βάλει στο κόλπο και την πεθερά του – Δήλωναν χωράφια πεθαμένων

ΠΗΓΗ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ