ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξυπηρετούσαν με αντάλλαγμα τριήμερα στα Καλάβρυτα

02/07/2025 | 09:23

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν το βάθος της διαφθοράς μέσα στην οποία λειτουργούσε ο οργανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr η δικογραφία που μελετάται αυτές τις ημέρες από τα μέλη του κοινοβουλίου, περιλαμβάνει αποδεικτικά στοιχεία που αποτυπώνουν το δίκτυο που είχε στηθεί και που εξαπλωνόταν από τα ανώτατα κλιμάκια, μέχρι και σε ορισμένους συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε όλη τη χώρα.

Αντάλλαζαν εξυπηρετήσεις για… δωρεάν τριήμερα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, είχε επικοινωνήσει με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και μετέπειτα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μελά, προκειμένου να του ζητήσει να μεσολαβήσει ώστε να θεωρηθούν εμπρόθεσμες κάποιες αιτήσεις αγροτών που είχαν υποβληθεί μετά το πέρας μιας ορισμένης ημερομηνίας.

Μπορεί η συγκεκριμένη εξυπηρέτηση να μην ακούγεται ιδιαίτερα «βαριάς πολιτικής απαξίας», ωστόσο, το δεύτερο μέρος των αποκαλύψεων είναι ενδεικτικό για το πώς λειτουργούσε το δίκτυο.

Το στέλεχος της ΕΘΕΑΣ, φέρεται να πρότεινε στον κ. Μελά ως «αποζημίωση» για την εξυπηρέτηση, να φιλοξενηθεί δωρεάν στα Καλάβρυτα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το αν ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε χρήση της… «δωροεπιταγής», δεν είναι σαφές από τη δικογραφία, ωστόσο υπάρχουν συνομιλίες που δείχνουν προς την κατεύθυνση ότι η προσφορά έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Συστάσεις αγροτοσυνδικαλιστών μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ για μελλοντικές… συνεργασίες

Ένα δεύτερο στοιχείο που φέρεται να υπάρχει στη δικογραφία είναι εκείνο της λειτουργίας των στελεχών του οργανισμού ως… γραφείο συστάσεων, μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών που ήθελαν να κάνουν χρήση του κυκλώματος.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξυπηρετούσαν με αντάλλαγμα τριήμερα στα Καλάβρυτα

Συγκεκριμένα, στέλεχος που βρισκόταν στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους επτά κατηγορούμενους στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο, φέρεται να είχε λειτουργήσει ως μεσάζων ανάμεσα σε αγροτοσυνδικαλιστή της Κρήτης με συνάδελφό του από τη Λάρισα, προκειμένου να γίνει «ανταλλαγή δικαιωμάτων» χρήσης στα βοσκοτόπια και να μπορέσουν κτηνοτρόφοι της Κρήτης να δηλώσουν βοσκοτόπια στη Λάρισα, και αντίστοιχα κτηνοτρόφοι στη Λάρισα να δηλώσουν βοσκοτόπια στην Κρήτη. Μάλιστα, ο αγροτοσυνδικαλιστής της Κρήτης με τον οποίο μιλούσε το στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ όταν του πρότεινε να έρθει σε επαφή με τον κτηνοτρόφο της Λάρισας, φέρεται να προτείνει και διαφορετική… τιμολόγηση των δικαιωμάτων εικονικής βοσκής στον δικό του τόπο.

Σημειώνεται, ότι τα ονόματα τόσο του προσώπου που πρότεινε στον κ. Μελά το τριήμερο στα Καλάβρυτα για την εξυπηρέτησή του, όσο και εκείνα των κτηνοτρόφων της Κρήτης και της Λάρισας που προτάθηκε να έρθουν σε επαφή για να ανταλλάξουν εικονικές εκτάσεις βοσκότοπων, όπως αναφέρονται στη δικογραφία, βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας.

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό