Ολύμπια Οδός: Η παράδοση της Πατρών – Κορίνθου και οι θέσεις εργασίας – Πόσοι μένουν, πόσοι φεύγουν

Στην κυκλοφορία θα δοθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη το μεγαλύτερο μέρος του υπό κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Η τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι στη σήραγγα της Παναγοπούλας. Παρών αναμένεται να είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Αύριο θα δοθούν προς χρήση και οι δυο ακόμα σήραγγες από τις συνολικά 12 που διαθέτει ο κλειστός αυτοκινητόδρομος.

6e1649ff63915e1a42e96267eb2c4054.jpg

Η ολοκλήρωση περίπου του 95% του έργου, μπορεί να αποτελεί ανάσα για τους οδηγούς και επαγγελματίες χρήστες της Ολύμπιας Οδού, ωστόσο στο προσκήνιο έρχεται η αρνητική παράμετρος, που αφορά στις θέσεις εργασίες που θα «χαθούν».

Συγκεκριμένα αυτό το διάστημα στις εργολαβίες κατά μήκος της Πατρών – Κορίνθου απασχολούνται περίπου 1.500 άτομα, που με την λήξη του έργου, το εργασιακό τους μέλλον είναι αβέβαιο.

Η λειτουργία  του νέου αυτοκινητόδρομου δημιουργεί, ωστόσο νέες θέσεις που σχετίζονται με την διαχείριση και συντήρηση του.

 Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολύμπιας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, εκτιμάται πως στους τομείς αυτούς θα απασχοληθούν 450 έως 500 άτομα.

olympia-2-papanikolas-18-12-16-e1483878903802-730x399.jpg

Μ.Κ.Π

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου