Ολοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου – Αυτοψία και σε έργα στο ορεινό Θέρμο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται προς χρήση.

Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου της 2ης Γ.ΕΝ., με προϋπολογισμό 10.850.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αφορά μια οδό 6,7 χιλιομέτρων, η οποία παρέχει εξαιρετικής ποιότητας σύνδεση με το δίκτυο της περιοχής και η οποία θα εξυπηρετεί την απρόσκοπτη κίνηση των απορριμματοφόρων προς τον ΧΥΤΑ, έχοντας ως αφετηρία την περιοχή μεταξύ Καστρακίου και Στράτου πλησίον του οικισμού Καστρακίου.

Ολοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου – Αυτοψία και σε έργα στο ορεινό Θέρμο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΟλοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου – Αυτοψία και σε έργα στο ορεινό Θέρμο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ολοκληρωμένο, πλέον, έργο, επισκέφτηκαν αρχικά χθες η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Υφαντής, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ε. Καραθανάση, ο προϊστάμενος των Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ν. Παππάς και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο βρέθηκε στα έργα που γίνονται στον ορεινό όγκο του δήμου Θέρμου και συγκεκριμένα στο δρόμο Θέρμο-Αμπέλια-Κοκκινόβρυση-Διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο, εντεταγμένο από το 2012 στο πρόγραμμα «Πίνδος» με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η οδός πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Στράτου – Αυτοψία και σε έργα στο ορεινό Θέρμο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το  πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί και τα τελευταία τμήματα που βελτιώθηκαν είναι τα 2,3 χιλιόμετρα από το συνολικό μήκος των 12 χιλιομέτρων της παρέμβασης. Εκτός από την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης, βελτιώθηκε και η βατότητα στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα με εκβραχισμούς και διαπλάτυνση, προκειμένου να εξαλειφθεί λίαν επικίνδυνο και γκρεμώδες σημείο της οδού.

«Η προσπάθειά μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συνεχίζεται με έργα μείζονος σημασία προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά σημείωσε: «Ένα απαραίτητο και πολύ καίριο έργο το οποίο θα εξασφαλίζει την ομαλή πρόσβαση σε έναν πολύ σημαντικό ΧΥΤΑ ολοκληρώθηκε ενώ μια ακόμη παρέμβαση στο ορεινό μας οδικό δίκτυο είναι πραγματικότητα».

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής