Όλο και περισσότερες σημαίες στα μπαλκόνια! Η ιστορία του Εθνικού Συμβόλου – ΦΩΤΟ

28/10/2019 | 09:28

Όλο και περισσότερες Ελληνικές σημαίες βλέπουμε να κυματίζουν στα … μπαλκόνια τις ημέρες των Εθνικών Εορτών.

Όλο και περισσότερες σημαίες στα μπαλκόνια! Η ιστορία του Εθνικού Συμβόλου - ΦΩΤΟ

Γέμισαν οι γειτονιές από χθες με …μπλε της θάλασσας και του ουρανου και ευχές για όλους τους Έλληνες. 

Χαρακτηριστικό είναι στην Πάτρα, το γεγονός, ότι πολλοί κρατούν το Εθνικό Σύμβολο στα μπαλκόνια τους καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα την κίνηση αυτή, φαίνεται να ακολουθούν πολλοί Πατρινοί. 

Όλο και περισσότερες σημαίες στα μπαλκόνια! Η ιστορία του Εθνικού Συμβόλου - ΦΩΤΟ

 

Η ιστορία του Εθνικού Συμβόλου:

Ηταν το 1822 όταν η ελληνική σημαία με τον μεγάλο σταυρό καθορίστηκε με την επίσημη μορφή της από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, έως το 1978 οπότε καθορίστηκε ως επίσημη σημαία αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από το 1832 έως το 1974 , μπλε σημαία με τον απλό λευκό σταυρό στο κέντρο ήταν για το εσωτερικό της χώρας και η σημερινή (με τις ρίγες) χρησιμοποιούνταν για το εξωτερικό. Οι οριζόντιες γραμμές είναι εννέα 9 αντιστοιχώντας στις συλλαβές του συνθήματος της ελληνικής επανάστασης, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ», που ήταν το σύνθημα των επαναστατημένων και αγωνιζομένων Ελλήνων.
 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε