Όλα “μηδέν” στην Τούμπα στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο Europa League

24/09/2025 | 21:49

ΠΑΟΚ και Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να διεκδικήσουν τη νίκη στην Τούμπα, ωστόσο έμειναν στο 0-0, ξεκινώντας με “λευκή” ισοπαλία την πορεία τους στη League Phase του Europa League.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικό με αξιόλογες φάσεις και για τις δύο ομάδες. Στο 4ο μόλις λεπτό, ο Τάισον προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τη σύγχυση του Μισπάτι, κατά την έξοδό του, με τον αμυντικό του, αλλά ενώ βρέθηκε προ κενής εστίας, ο Καμαρά τον πρόλαβε και έστειλε κόρνερ την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Μακάμπι να φτάσει κοντά σε ένα γρήγορο γκολ, αλλά το πλασέ του Πέρετζ μετά την εκτέλεση φάουλ του Αντράντε πέρασε λίγο έξω. Ο “Δικέφαλος” απείλησε με μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Μισπάτι στο 12΄, ενώ στο 18΄ ο εξαιρετικός στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, Γίρι Παβλένκα, δήλωσε “παρών” σταματώντας το σουτ του Γεχεζκέλ.

Οι Ισραηλινοί είχαν ένα καλό διάστημα στη συνέχεια, φτάνοντας συχνά στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Γεζεσκέλ να γίνεται ξανά επικίνδυνος στο 28΄. Στο 35ο λεπτό, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Πέρετζ να σκοράρει ύστερα από ομαδικό συνδυασμό, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε από εκείνο το σημείο, κλείνοντας δυνατά το πρώτο ημίχρονο, με τον Κωνσταντέλια να έχει μια όμορφη ατομική ενέργεια στο 45΄, αλλά τον Μισπάτι να μπλοκάρει το γύρισμά του.

Στην αρχή της επανάληψης, οι παίκτες του Λουτσέσκου περιόρισαν την απειλή των αντιπάλων τους, και στο 54΄ ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή με αξιώσεις, όμως έκανε άσχημο κοντρόλ. Ωστόσο, στο 65΄, χρειάστηκε και πάλι η πολύτιμη συνδρομή του Γίρι Παβλένκα, ο οποίος σταμάτησε εκπληκτικά το τελείωμα του Αντράντε από πολύ κοντά.

Στο 70΄, ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Σε μια πολύ περίεργη φάση, ο αμυντικός της Μακάμπι, Μοχάμεντ Καμαρά, γλίτωσε ένα απίθανο αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα, με τον Ντάβιντα να σουτάρει άστοχα από καλή θέση εντός περιοχής.

Στο 89΄, ο Φέντορ Τσάλοφ απώλεσε μοναδική στιγμή στην οποία θα μπορούσε, κατά πάσα πιθανότητα, να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ιβανούσετς γύρισε άψογα στον Ρώσο επιθετικό, λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και εξουδετερώθηκε από τον Μισπάτι. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο “Δικέφαλος” έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μαντί Καμαρά, και πάλι από δημιουργία του Ιβανούσετς, σούταρε πάνω στον Μισπάτι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Λάζετιτς): Μισπάτι, Ασάντε, Σλόμο, Καμαρά, Ρεβίβο, Μπέλιτς, Πέρετς, Σισοκό, Ντάβιντα, Αντράντε, Γεχεζκέλ.

ertsports.gr

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο

Πάτρα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον αείμνηστο Ανδρέα Αποσκίτη! Καταψήφισε η Δημοτική Αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αγωνία για τον ψαροντουφεκά που χάθηκε στην θάλασσα του Ρίου – Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες