Οικονόμου για γκάφα BBC: Το πώς αυτοαποκαλείται ο Παύλος Γλύξμπουργκ είναι δικό του θέμα

19/09/2022 | 19:11

Για τη γκάφα του BBC που αποκάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουγκ πρίγκιπα διάδοχο της Ελλάδας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού briefing.

«Το Πολιτειακό στη χώρα έχει λυθεί οριστικά με το δημοψήφισμα. Το πώς αυτοαποκαλείται κάποιος είναι δικό του θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως το BBC κάλεσε τον Παύλο Γλύξμπουργκ για να μιλήσει για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν και τρίτη ξαδέρφη του. Ωστόσο το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αποφάσισε να του δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα, διαδόχου του θρόνου, της Ελλάδας. «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει το BBC ότι έχει καταργηθεί η μοναρχία στην Ελλάδα», ήταν κάποιες από τις πολλές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν τον τίτλο που επέλεξε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης για να παρουσιάσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Πάντως εκτός από το BBC και άλλα βρετανικά μέσα επιμένουν να αλλάζουν το πολίτευμα της Ελλάδας. Μάλιστα η Daily Mail αν και αναφέρει ότι ο Παύλος είναι γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, τον αποκαλεί πρίγκιπα της χώρας μας, αγνοώντας ότι για να υπάρχει διάδοχος του θρόνου θα πρέπει να υπάρχει και θρόνος!

protothema.gr

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας