ΟΙΚΙΠΑ: Όλοι σήμερα στα Δικαστήρια της Πάτρας – Κρίνεται η τύχη της Καλόγριας

 Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΚΙΠΑ αναφέρει:

Σήμερα Τρίτη 6 Μαΐου στα δικαστήρια της Πάτρας κρίνεται η διατήρηση της παραλίας της Καλόγριας ως δημόσιας έκτασης ή η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ σε ιδιώτη. 
 
Ευχόμαστε  και ελπίζουμε  οι άνθρωποι της  ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ με τη σθεναρή και αταλάντευτη στάση που επέδειξαν μέχρι τώρα υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον,  να κερδίσουν (για λογαριασμό όλων μας) και αυτή τη μάχη. Για να μην ξεπουληθεί ο οικολογικός πλούτος του Εθνικού Πάρκου της Στροφυλιάς!
 
Η ΟΙΚΙΠΑ (παρά τη σιγή των περισσοτέρων και την έκδοση απλών ανακοινώσεων από ελάχιστους φορείς) δεν σταμάτησε τις παρεμβάσεις της  προκειμένου να συμβάλει στη θετική έκβαση για το δημόσιο συμφέρον της συγκεκριμένης υπόθεσης.
 
Έτσι εκτός από έγγραφο που απέστειλε στην Κτηματική υπηρεσία Αχαΐας, ανάλογο έγγραφο έστειλε τόσο στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, όσο και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας  ζητώντας να διαφυλαχτεί η  δημόσια κτήση επί του δημοσίου κτήματος ΑΚ 32 στην Καλόγρια.
 
Στην επιστολή της η ΟΙΚΙΠΑ αναφέρει πως «απαιτείται να δοθεί η δέουσα σημασία και προσοχή στο θέμα, σε επικοινωνία και με την αρμόδια Μονάδα ΟΦΥΠΕΚΑ και την Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας, ώστε η δημόσια και ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 κτήση, στην περιοχή της Καλόγριας να μην υποστεί βλάβη, υποσκάπτοντας έτσι και τις προβλέψεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που επιβάλλουν καθεστώς περιορισμών στην παραλία αυτή, ως μέρος Εθνικού Πάρκου».
 
Τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ θα παρευρεθούν σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας και καλούν όλους τους φίλους τους να συμμετάσχουν,  για να στηρίξουν με την παρουσία τους την Κτηματική Υπηρεσία, στον αγώνα της για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος στο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης