Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Tips για να μην τσιμπήσει το παιδί σου κουνούπι

Όσο φτάνουμε στο καλοκαίρι, τα κουνούπια όλο και αυξάνονται! Ειδικά αν μένετε σε περιοχές που έχει υγρασία, το πρόβλημα αυτό θα είναι γνώριμο για εσάς πολύ νωρίτερα. Αν έχετε παιδάκι και θέλετε να το προστατέψετε από τα τσιμπήματα του ενοχλητικού εντόμου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών.

• Καλύψτε με ρούχα το εκτεθειμένο δέρμα. Βάλτε στα παιδιά μακριά παντελόνια, κάλτσες, μακριά μανίκια και ένα καπέλο, ιδίως αν η περιοχή που είστε έχει πολλά κουνούπια ή έντομα.

• Αποφύγετε να βγάλετε έξω τα παιδιά σας τις ώρες που τα κουνούπια κυκλοφορούν, κυρίως το πρωί και το σούρουπο.
• Αποφύγετε όσο μπορείτε τις περιοχές που υπάρχουν πολλά κουνούπια. Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να πάτε, προμηθευτείτε τις ανάλογες κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία.
• Χρησιμοποιείστε κουνουπιέρα σε μωρά μικρότερα από 6 μηνών. Μπορείτε να αγοράσετε φορητές κουνουπιέρες, που μπαίνουν και στην θέση του αυτοκίνητου, στο κουνάκι, στο καροτσάκι κλπ.
• Φροντίστε να μην μπαίνουν κουνούπια ή άλλα έντομα στο σπίτι κλείνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ή καλύτερα αν έχετε σήτες χρησιμοποιείστε τις. Μην αφήνετε πολλές ώρες ανοιχτά χωρίς σήτες διότι θα μπουν στο σπίτι. Φροντίστε οι πόρτες και τα παράθυρα να κλείνουν καλά και να μην αφήνουν ανοίγματα.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης