ΟΦΗ – Βόλος 3-1: Κρητικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά με τριάρα και ανατροπή

30/10/2024 | 19:58

Ο ΟΦΗ έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, καθώς επικράτησε 3-1 του Βόλου με ανατροπή. Σαλσίδο (25′), Νους (78′) και Σενγκέλια (81′) τα γκολ των Κρητικών. Είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι με τον Κόζτα στο 19′.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Τούμπα, ο ΟΦΗ έκανε βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 του Βόλου και μάλιστα με ανατροπή στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησης για τους 16 ενός θεσμού, όπου οι Κρητικοί στοχεύουν ψηλά.

Ο Κόζτα άνοιξε το σκορ στο 19′, βάζοντας σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, με τον Σαλσίδο να απαντάει άμεσα στο 25ο λεπτό για το 1-1. Οι Κρητικοί είχαν εκρηκτικό τετράλεπτο, με τον Νους να κάνει το 2-1 στο 78ο λεπτό και τον Σενγκέλια να ανεβάζει περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον νικητή να διασταυρώνεται στα προημιτελικά με την Παναχαϊκή ή την Κηφισιά.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά, ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Βόλο να προσπαθεί να παίξει στην μετάβαση, εκμεταλλευόμενος ανασταλτικές ανισορροπίες των Κρητικών. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 13′ με συρτό σουτ του Μπάκιτς.

Οι Θεσσαλοί πήραν προβάδισμα στο 19ο λεπτό. Ο Μπαΐνοβιτς έχασε την μπάλα, με τον Βόλο να φεύγει στην αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περιοχή από τα αριστερά, ο Άλτμαν έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε στα πόδια του Φεράρι που γύρισε για τον Κόζτα, ο οποίος έκανε το 1-0.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση και ισοφάρισε στο 25′. Ο Σενγκέλια πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το τακουνάκι προς τον Σαλσίδο, με τον Ιταλό επιθετικό να σκοράρει. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους μ δύο καλές στιγμές μέχρι το 30′. Το ματς είχε ρυθμό και ένταση, με το ημίχρονο να λήγει 1-1.

Ο Βόλος μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, με τον Γκλάβτσιτς και τον Μεντιέτα να βάζουν δύσκολα στον Ναούμοβ. Ωστόσο, η καλή στιγμή ανήκε στους Κρητικούς στο 66ο λεπτό. Ο Φούντας πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Κόβακς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, ενώ στη συνέχεια τον βοήθησε το δοκάρι.

Στο 78ο λεπτό, ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα. Ο Νέιρα, ο οποίος είχε περάσει μόλις στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, με τον Γιουνγκ να στρώνει με τακουνάκι στον Νους, ο οποίος απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και σκόραρε. Οι Κρητικοί δεν περιορίστηκαν όμως στο δεύτερο γκολ. Ο Αμπάντα έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Σενγκέλια με προβολή με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 81ο λεπτό.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε άλλη αλλαγή στο σκορ, με τον ΟΦΗ να κρατάει σφιχτά στα χέρια του την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

ΟΦΗ: Ναούμοβ, Γκονζάλες, Σίλβα, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μπάκιτς, Μπαΐνοβιτς (46′ Καραχάλιος), Φούντας (76′ Νέιρα), Σενγκέλια (85′ Αποστολάκης), Νους (90+1′ Θεοδοσουλάκης), Σαλσίδο (76′ Γιουνγκ)
ΒΟΛΟΣ: Κόβακς, Σούντγκρεν (83′ Κόμπα), Καλογερόπουλος (90+4′ Κορέα), Άλτμαν (71′ Μπερναντού), Κόζτα, Μεντιέτα, Γκλάβτσιτς, Βιγιαφάνες, Μύγας, Φεράρι, Μίλετιτς

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)