Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ζαχάρως

07/11/2024 | 15:41

Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024 έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής-Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Ιατρικές-Οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ζαχάρως Ν. Ηλείας.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Ιπποκράτης», στο οποίο θα βρίσκονται εθελοντικά Παιδίατροι, Καρδιολόγοι και Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά/μαθητές, κατόπιν ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση στους μαθητές για τη φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς τους και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας του Οργανισμού:

11 – 14/11/24 προαύλιος χώρος Πολύκεντρου Δήμου Ζαχάρως

15/11/24 Νέα Φιγαλεία

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 9:00 π.μ.- 17:00 μ.μ.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2625031373 ή 6984104611 κ. Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου

                                           2625360512/513/505 (κ. Μαρία Καστρινού και κ. Έλενα Στρουμπάκου)

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής – Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 167.463 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»- Τηλ. 11040- [email protected]

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας – Ακολούθησε πορεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ