ΟΑΕΔ: Και επίδομα ανεργίας και εργασία στα χωράφια για τους ανέργους

11/05/2020 | 16:14

Οτι θα συνεχίσει να χορηγείται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε όσους ανέργους αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανακοίνωσε ο  Στέλιος Πέτσας θα διατηρείται το επίδομα εργασίας για όσους ανέργους επιλέξουν να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλλεται κανονικά το επίδομα ανεργίας για τους ανέργους που θα εργαστούν σε αγροτικές εργασίες με εργόσημο και για λίγα μεροκάματα.

Έτσι οι άνεργοι θα παίρνουν και τον μισθό τους, ουσιαστικά τα μεροκάματα τους μέσω του εργόσημου από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα ανεργίας. Έτσι δεν θα χάνεται το επίδομα όπως γίνεται σήμερα εφόσον κάποιος άνεργος βρίσκει εργασία.

Η νομοθετική διάταξη αφορά μόνο τις αγροτικές εργασίες και το μέτρο θεσπίστηκε διότι χιλιάδες άνθρωποι της υπαίθρου και ιδίως σε περιοχές με τουριστική κίνηση εργάζονται εποχικά.

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Η άγνωστη ιστορία των σκύλων Τσιουάουα – Τι σχέση είχαν με τις αρχαίες μεξικάνικες τελετουργίες