Ο Βαρουφάκης μαζεύει υπογραφές για διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

27/03/2016 | 00:30

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και το κίνημά του DiEM25 ξεκινούν μια καμπάνια για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

Ο τίτλος της καμπάνιας είναι «Διαφάνεια στην Ευρώπη Τώρα» και στόχος της είναι η συγκέντρωση υπογραφών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του κινήματός του γράφοντας χαρακτηριστικά:” Γνώριζες ότι απαγορεύεται στους εκπροσώπους σου να σου πουν τι διαπραγματεύεται η ΕΕ εκ μέρους σου; Διαφάνεια Τώρα!”.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το προς υπογραφή κείμενο της καμπάνιας:

«Προς τους κκ. Donald Tusk (Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), Jean-Claude Juncker (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Jeroen Dijsselbloem (Πρόεδρο του Eurogroup, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ESM, & του Ecofin), Mario Draghi, (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ECB), και την κα Cecilia Malmström (Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ)

Ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούμε άμεσα:

Την ζωντανή αναμετάδοση (live-streaming) όλων των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ecofin, του Eurogroup, του ΔΣ του ESM, καθώς και την μετέπειτα δημοσίευση πλήρων πρακτικών όλων αυτών των συνεδριάσεων

Την δημοσίευση πρακτικών του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) τρεις εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίασή του καθώς και την δημοσίευση των πλήρων πρακτικών εντός διετίας

Ολοκληρωμένο κατάλογο όλων των λομπιστών που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες καθώς και πλήρη κατάλογο των συναντήσεών τους με αξιωματούχους της ΕΕ, εκλεγμένους και μη

Ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ όσον αφορά την σύναψη Δια-ατλαντικής Εμπορικής Διεθνούς Εταιρικής Συνθήκης (Transatlantic Trade International Partnership Treaty)».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

d3857e41e52e259285b085a9462b4e74.jpg

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας – Ακολούθησε πορεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ