Ο Τζόνσον έχασε την πλειοψηφία στη βρετανική Βουλή

03/09/2019 | 18:43

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απώλεσε την Τρίτη την οριακή πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την απόφαση του Συντηρητικού βουλευτή Φίλιπ Λι να ενταχθεί στο φιλοευρωπαϊκό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα.

Σύμφωνα με Φιλοευρωπαίους βουλευτές των Συντηρητικών η στρατηγική που ακολουθεί ο Μπόρις Τζόνσον είναι ξεκάθαρη. Επιθυμεί να θέσει προϋποθέσεις που δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν ώστε να φανεί πως υπεύθυνη για την αποτυχία να βρεθεί λύση – συμφωνία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια ο Τζόνσον επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών το γρηγορότερο δυνατόν και πάντως πριν αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit.

Ο πρώην υπουργός και υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπήκε στη Βουλή των Κοινοτήτων και κάθισε δίπλα στον Τζο Σουίνσον των Φιλελευθέρων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη μετακίνησή του.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία