Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος για νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία – Το μήνυμα στον Πούτιν

07/09/2025 | 19:51

Έτοιμος να προχωρήσει στη δεύτερη φάση επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή (07.09.2025) από τον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη νύχτα η Μόσχα εξαπέλυσε τη σφοδρότερη επίθεση από την έναρξη της εισβολής.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τονίσει ότι ανέμενε την απόφασή του ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν έχω κανένα μήνυμα προς τον Πρόεδρο Πούτιν. Ξέρει ποια είναι η θέση μου και θα πάρει μια απόφαση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όποια κι αν είναι η απόφασή του, εμείς είτε θα είμαστε ευχαριστημένοι είτε δυσαρεστημένοι, και αν είμαστε δυσαρεστημένοι, θα δείτε να συμβαίνουν πράγματα», είχε δηλώσει τότε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Μετά τη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) αυτή την εβδομάδα, όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν στάθηκε στο πλευρό του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ρωσία «φαίνεται πως χάθηκε» προς όφελος της Κίνας.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του νωρίτερα την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη εξετάζουν έναν νέο γύρο κυρώσεων και δευτερογενών δασμών στη Ρωσία, με την ελπίδα ότι μία οικονομική «κατάρρευση» θα οδηγήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ο ίδιος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς μίλησαν στις 5 Σεπτεμβρίου με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία στη συνέχεια συνομίλησε μαζί του για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από την Ευρώπη περισσότερη οικονομική πίεση στον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους διακοπής αγοράς ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Τραμπ κάλεσε, επίσης, τους Ευρωπαίους να ασκήσουν πίεση στην Κίνα.

Η Ρωσία ήδη βρίσκεται υπό ασφυκτικές κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη, ωστόσο έχει βρει αγοραστές για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ινδία και αλλού.

newsit.gr

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Από τη Δυτική Ελλάδα η 25χρονη που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο στο Κιάτο

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

ΣΟΚ: Γνωστή πατρινή κατηγορεί τον επιχειρηματία σύζυγό της για ξυλοδαρμό

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή 

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 47χρονου δημοσίου υπαλλήλου Παναγιώτη Χονδρού