Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επίσκεψη Ζελένσκι την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά

26/02/2025 | 19:53

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την Τετάρτη (26.02.2025) με δηλώσεις του ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή ()28.02.2025) για να υπογράψει την περίφημη συμφωνία για ορυκτά σπάνιων γαιών και για άλλα ζητήματα.

Τη δήλωση αυτή για την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον, την έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο.

Η αναμενόμενη συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή φαινόταν να βρίσκεται στον «αέρα», καθώς ο Ζελένσκι έκανε λόγο νωρίτερα την Τετάρτη για μία «αρχή» και «συμφωνία – πλαίσιο» για τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων της Ουκρανίας και τόνισε ότι η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι μία αρχή, δεν είναι παρά μία συμφωνία – πλαίσιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο, η οποία μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για την διασφάλιση μία βιώσιμης και δίκαιης ειρήνης.

«Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι μία μεγάλη επιτυχία ή απλώς να εξαφανισθεί», εξήγησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο Τραμπ», τον οποίο ελπίζει να συναντήσει την Παρασκευή.

Λίγο μετά τις δηλώσεις Ζελένσκι, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξέφρασε αμφιβολίες για το αν μία πρόσκληση στον Ουκρανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Τραμπ θα είχε νόημα, δεδομένων των δηλώσεων του ηγέτη του Κιέβου ότι η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Αν ο Ουκρανός ηγέτης λέει ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί μια πρόσκληση θα είχε νόημα», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.

newsit.gr

 

 

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ