Ο Τάκης Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της έκθεσης της ΕΣΗΕΠΗΝ «Στιγμές του 1821»

28/03/2025 | 10:53

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Αρχή, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης με τίτλο «Στιγμές του 1821» πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, παρουσία του Δημήτρη Γαλαμάτη, Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης που περιλαμβάνει πρωτότυπα κειμήλια και πηγές που τεκμηριώνουν την Επανάσταση καθώς και τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κράτους, όπως: επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (1827), το αυθεντικό πρακτικό της Γ’ Εθνοσυνέλευσης με το οποίο προσκαλείται ο Ιωάννης Καποδίστριας να αναλάβει την διακυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδας (1827), φύλλο της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» που εξέδιδε ο Ιάκωβος Μάγιερ στο Μεσολόγγι (1824), αποφάσεις του Ιωάννη Καποδίστρια, και ο Άτλαντας του Αγώνα του 1821.

Οπως δήλωσε μετά την επίσκεψη: “Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ένωσης πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις για την συγκέντρωση, διαφύλαξη και ανάδειξη εφημερίδων, περιοδικών, χειρογράφων και άλλων τεκμηρίων, κυρίως από το παρελθόν, που αποτελούν την πηγή της πληροφόρησης για την ιστορία του τόπου μας. Για τον λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλη Βασιλάκη, σε όλα τα μέλη του ΔΣ, καθώς και στην υπεύθυνη του μουσείου κα Κατερίνα Τσίρου”.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της έκθεσης της ΕΣΗΕΠΗΝ «Στιγμές του 1821»
 

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό