Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την Λούκα Κατσέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – «Μπορεί να ενισχύσει τον θεσμό, τη Δημοκρατία και τους πολίτες»

13/01/2025 | 17:01

H Λουκά Κατσέλη είναι η πρόταση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Μπορεί να ενισχύσει τον θεσμό του ΠτΔ, τη Δημοκρατία και τους πολίτες» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Καταθέτω σήμερα την πρότασή μας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από συλλογική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Μία προσωπικότητα, που μπορεί να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ως μία κοινή υποψηφιότητα των προοδευτικών κομμάτων της χώρας μας. Προτείνουμε την ακαδημαϊκό, πολιτικό και οικονομολόγο, Λούκα Κατσέλη» αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Και συνεχίζει: «Ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με εφαρμοσμένες πολιτικές για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία των οικονομικά ευάλωτων, την κοινωνική πολιτική και τα εργασιακά δικαιώματα. Η Λούκα Κατσέλη είναι μία προσωπικότητα με δημοκρατικό ήθος και αξίες, διεθνή εμπειρία, που μπορεί να ενισχύσει με την εκλογή της τον θεσμό, τη Δημοκρατία και τους πολίτες.

«Αναλαμβάνουμε την πολιτική και πολιτειακή ευθύνη, διατυπώνουμε τη δική μας πρόταση. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε από τη ΝΔ και από τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον περιμένουμε. Έχουμε θέση, έχουμε άποψη, έχουμε πρόταση και την καταθέτουμε» καταλήγει ο κ. Φάμελλος.

 

ΠΗΓΗ

 

Σουβλάκια κοτόπουλο με λεμόνι και πιπέρι

Kim Kardashian: Πήρε το πτυχίο της – Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Harvard μετά από έξι χρόνια

Φουρνιέ: «Έπαιξα με την καρδιά μου ένα πολύ συναισθηματικό παιχνίδι»

Πέθανε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μοχάμεντ Λάχνταρ Χαμίνα

Η Ελλάδα στην Επιτροπή Σύμβασης της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

ΔΥΠΑ: 74% αύξηση συμμετοχής επιχειρήσεων στο JOBmatch 2.0

Οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί κέρδισαν επιπλέον 365 δισ. τον τελευταίο χρόνο

Τραμπ: Μετά το Χάρβαρντ αποκλείει και άλλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ