Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας με αφορμή την απόλυση εργαζομένης από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αναφέρει τα εξής:
“Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, από την επιχείρηση flormar στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billy’s s.a international trade.
Η απόλυση της εργαζόμενης, μέλους του σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17.
Η επιχείρηση, έπειτα από παρέμβαση που πραγματοποίησε το σωματείο ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση, για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας, απέλυσε και τις άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα. Η απόλυση της εργαζόμενης έγινε εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, με σκοπό οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να τρομοκρατηθούν, να μην διεκδικούν και να δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.
• την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την τήρηση της σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των οφειλούμενων.
• την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, και του υπουργείου εργασίας στην επιχείρηση, όπου αυτή διατηρεί καταστήματα αλλά κυρίως στην Πάτρα.”
