Ο Ροχάνι καταγγέλλει τη σουνιτική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας για αποσταθεροποίηση

04/01/2016 | 05:45

O πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ροχανί δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια των ξένων αποστολών και θα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Μασάντ (βορειοανατολικά), σε μια σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

Ο Ροχανί κατήγγειλε ότι «εξτρεμιστές» διέπραξαν τις «αδικαιολόγητες» επιθέσεις εναντίον των διπλωματικών αποστολών της Σαουδικής Αραβίας μετά την εκτέλεση από το Ριάντ του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ.

Καταδίκασε επιπλέον την εκτέλεση του Νιμρ από τη Σαουδική Αραβία κάνοντας λόγο για καταπάτηση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ισλαμικών αξιών» και κατηγορώντας τη σουνιτική μοναρχία ότι εφαρμόζει «δογματικές πολιτικές που έχουν αποσταθεροποιήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια».

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση του Νιμρ εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη νωρίτερα σήμερα, κατέστρεψαν έπιπλα και έβαλαν φωτιά προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Τέσσερις άνθρωπους συνέλαβαν οι αρχές στο Μασάντ.

Η κακοκαιρία «INES» φέρνει καταιγίδες, νοτιάδες και σκόνη – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

ΑΕΚ: Ο Ριμπάλτα έχει έρθει σε επαφή με Φαν Μπόμελ και Μορένο για τη θέση του προπονητή

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος των έξι συλληφθέντων για την επίθεση στη Νομική Αθηνών

Π. Μαρινάκης: Από το πόρισμα Καρώνη, κλονίστηκε ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία της αντιπολίτευσης

Ψαθόπυργος: Επικίνδυνη αδιαφορία στην οδό Λευκωσίας, καταγγέλλουν οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ)

Aφρικανικός χαμαιλεόντας σε παραλία της βορειοανατολικής Πελοποννήσου

Παρουσιάζεται στην Πάτρα η ποιητική συλλογή «Μισή Στροφή» της Φωτεινής Ευαγγελοπούλου

Μητσοτάκης για πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»