Ο Πρόεδρος με ψήφους των «Σπαρτιατών» και η υποψηφιότητα του Τάσου Γιαννίτση

16/01/2025 | 17:56

Ας κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να δούμε καθαρά τη μεγάλη εικόνα σε ότι αφορά τα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με σοβαρότητα και θεσμική προσήλωση. Προέταξε την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης και έθεσε μια και μόνη προϋπόθεση. Υποψήφιο από την προοδευτική παράταξη έτσι ώστε η συναίνεση να είναι απτή και να τηρηθεί η πολιτική παράδοση που ήθελε το κυβερνών ΠΑΣΟΚ να προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο, τη κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία να προτείνει τον Κάρολο Παπούλια και τον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συναινετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ έμεινε αναπάντητη εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επέλεξε μια καθαρή στροφή προς τα δεξιά, με την επιλογή Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας εκλογή που θα στιγματιστεί με θλιβερό τρόπο από την υποστήριξη των νεοφασιστών βουλευτών των Σπαρτιατών.  

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Τάσο Γιαννίτση, μια προσωπικότητα με μακρά και ανεπίλητη ακαδημαική και πολιτική διαδρομή. 

Ο Τάσος Γιαννίτσης δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση των θεμάτων της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας, είναι ένας πολιτικός με ευθυκρισία και απόλυτη αίσθηση ευθύνης απέναντι στο συλλογικό καλό. 

Η πορεία του στη δημόσια ζωή χαρακτηρίζεται από το θάρρος να προτείνει και να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού, ακόμα και αν αυτές ήταν δύσκολες ή αντιδημοφιλείς, όπως η προσπάθεια του μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος το 2001 που ουδέποτε υλοποιήθηκε λόγω των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων και που σήμερα ακόμη και οι τότε επικριτές του ομολογούν πως αν εισακούετο πιθανόν να μην είχαμε οδηγηθεί σε περικοπές συντάξεων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννίτσης συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με τη βαθιά κατανόηση των κοινωνικών προκλήσεων, ενώ υπήρξε πάντα μπροστάρης στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μια προσωπικότητα με απόλυτη αίσθηση εύθυνης που συνέβαλε μεταξύ άλλων ως αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην ένταξη της Κύπρου μας στη ΕΕ

Αυτός είναι ο υποψήφιος πρόεδρος που με τιμή προτείνει το ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας ευθέως σε όλους εκείνους που έγκαιρα εντόπισαν τις κακοδαιμονίες της κοινωνίας μας και προσπάθησαν να τις αντιμετωπίσουν πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα.

Ο Τάσος Γιαννίτσης εκπροσωπεί με αυθεντικότητα της Ελλάδα που αντιστάθηκε στην επέλαση του λαϊκισμού και εργάσθηκε άοκνα για το γνήσιο εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας. 

Για όλους αυτούς τους λόγους συνιστά μια άριστη επιλογή με εξαιρετικό το συμβολισμό της. 

 

*Καθηγήτρια Ιατρικής και μέλος του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ

 

Αχαΐα: Τραγωδία στην 111 – Αυτός είναι ο 60χρονος μελισσοκόμος που έχασε την ζωή του μετά από σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με φορτηγάκι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πάτρα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στα έργα στη Βόνιτσα – Θρήνος στην πόλη και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού

Πάτρα: Πετάχτηκαν στο δρόμο οι γείτονες από τα ουρλιαχτά κοριτσιού – Τι συνέβη

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 50χρονος ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση – Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Πέτρος Μαρσέλος- Θλίψη στον ιατρικό κόσμο

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας αξιαγάπητος έμπορος της πόλης – Πένθος σε γνωστή οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Πάρκαρε το μηχανάκι της σε πολυκατάστημα και της βγήκε ξινό – Της το έβαλαν στο μάτι, τι είχε κάτω από τη σέλα