Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο νεότερος πιλότος με νίκη στη Formula 1

15/05/2016 | 19:03

Πριν λίγες μέρες ο Μαξ Φερστάπεν έπαιρνε προαγωγή για τη Red Bull από την Toro Rosso, στη θέση του τιμωρημένου Ντάνιιλ Κβίατ. Ο Βελγοολλανδός, που στις 30 Σεπτεμβρίου κλείνει τα 19 του χρόνια, κατάφερε στην Καταλονία να γίνει ο νεότερος νικητής σε Grand Prix, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ήταν 21 ετών και 73 ημερών, όταν το 2008 αναδείχθηκε νικητής στη Μόντσα.

Για να φτάσουμε ως εκεί, όμως, χρειάστηκε στην εκκίνηση να γίνει… χαμός και να τεθούν εκτός οι δύο Mercedes. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και ο Βρετανός, που είχε την pole position, στην προσπάθειά του να ανακτήσει την πρώτη θέση ήρθε σε σύγκρουση μαζί του με τα δύο μονοθέσια να μένουν εκτός αγώνα. Εξέλιξη κακή για τους δύο, χειρότερη όμως για τον παγκόσμιο πρωταθλητή που έμεινε στο -43 από το γερμανό ομόσταβλό του.

Θα περίμενε κανείς οι δύο Ferrari να κυριαρχήσουν, ωστόσο ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα καθώς ο Φερστάπεν κράτησε γερά την πρώτη θέση.

Στον 23ο γύρο η ατυχία συνεχίστηκε για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω πυρκαγιάς στο πίσω μέρος της Force India. Είκοσι γύρους πριν το τέλος ίδια τύχη είχε και ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα της McLaren.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 29 Μαΐου στο Μονακό.

Η κατάταξη

165402.jpg

Βαθμολογία πιλότων

Ρόσμπεργκ 100
Ραϊκόνεν 61
Χάμιλτον 57
Ρικιάρντο 48
Φέτελ 48
Φερστάπεν 38
Μάσα 36
Μπότας 29
Γκροζάν 22
Κβίατ 22
Σάινθ 12
Αλόνσο 8
Πέρεθ 8
Μάγκνουσεν 6
Χούλκενμπεργκ 6
Μπάτον 3
Βαντούρνε 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 157
Ferrari 109
Red Bull 70
Williams 65
Toro Rosso 50
Haas 22
Force India 14
McLaren 12
Renault 6
Sauber 0
Manor 0

Πηγή: sport-fm.gr

Ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο της χώρο»

12 βραβεία για τη METRO στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025!

Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο στόχαστρο της Ρόμα – Κοστολογείται στα 45 εκατομμύρια ευρώ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο με μπισκότα

Συγκλονίζουν τα μηνύματα στα social media για τον 14χρονο Σπύρο που πνίγηκε στον Άραχθο – Το απόγευμα η κηδεία του

Θρήνος για τον 38χρονο Λάμπη που πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας»

Συνάντηση πολιτιστικών φορέων στο πλαίσιο του έργου “Cherry”και πιλοτικό εργαστήριο