Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok

20/08/2025 | 14:43

Πρεμιέρα έκανε χθες Τρίτη ο επίσημος λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο TikTok, με στόχο να περάσει τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους περισσότερους από 170 εκατομμύρια χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι το TikTok τον βοήθησε να κερδίσει την υποστήριξη των νεαρών ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ωστόσο, βουλευτές και γερουσιαστές ανησυχούν ότι τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ ενδέχεται να πέσουν στα χέρια της κυβέρνησης της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί εδώ και μήνες να καταλήξει σε συμφωνία ώστε Αμερικανοί επενδυτές να αγοράσουν το TikTok από την κινεζική μητρική του εταιρεία ByteDance.

Ο νέος λογαριασμός @whitehouse ενεργοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ με την πρώτη του ανάρτηση να είναι ένα βίντεο στο οποίο ο Τραμπ δηλώνει: «είμαι η φωνή σας».

«Αμερική ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ! Τι γίνεται TikTok;», έγραφε η λεζάντα.

@whitehouse

America we are BACK! What’s up TikTok?

♬ original sound – The White House

Τρεις ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο αυτού ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου είχε 25.000 ακόλουθους.

Ο λογαριασμός στο TikTok τον οποίο χρησιμοποίησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πέρυσι ο Ρεπουμπλικάνος, ο @realdonaldtrump, έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βασίζεται επίσης πολύ στον λογαριασμό του στο Truth Social για να περάσει τα μηνύματά του, ενώ ενίοτε κάνει αναρτήσεις και στον λογαριασμό του στο Χ.

«Η κυβέρνηση Τραμπ είναι δεσμευμένη να ενημερώνει για τις ιστορικές επιτυχίες που προσφέρει ο πρόεδρος Τραμπ στον Αμερικανικό λαό μέσα από (…) όσες περισσότερες πλατφόρμες είναι δυνατό», επεσήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ.

«Τα μηνύματα του προέδρου Τραμπ κυριάρχησαν στο TikTok στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και είμαστε ενθουσιασμένοι που χτίζουμε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες και που επικοινωνούμε με έναν τρόπο τον οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Νόμος που επικυρώθηκε από το Κογκρέσο το 2024 υποχρέωνε το TikTok να σταματήσει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ στις 19 Ιανουαρίου 2025 εκτός κι αν η ByteDance πουλήσει την εταιρεία.

Όμως ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει αυτή τη διορία, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία στο TikTok».

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την πώληση του TikTok είναι η 17η Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του