Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη

19/05/2020 | 19:40

 

«Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε.

 

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του.

 

Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ταινία φόρος τιμής στον Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια