Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε τον «Καποδίστρια» του Σμαραγδή μαζί με τον γιο του

03/01/2026 | 11:47

Την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καποδίστριας» πήγε να δει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε μια χαλαρή έξοδο μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δει το έργο που έχει ήδη προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον. Μάλιστα τα Χριστούγεννα έκοψε 144.000 εισιτήρια. Ο Πρωθυπουργός πήγε στον Κινηματογράφο Αθήναιον στους Αμπελόκηπους και φωτογραφήθηκε με τον ιδιοκτήτη.
Ο «Καποδίστριας» είναι δραματική βιογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή βασισμένη στην ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και μεγάλου μεταρρυθμιστή, Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Καποδίστριας, ως κυβερνήτης διακήρυξε την ίδρυση της Ελληνικής Πολιτείας και της Εθνικής Τράπεζας και προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής, καθώς και για τη θέσπιση του νομικού πλαισίου της νέας πολιτείας. Επίσης, αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις σε τακτικά σώματα υπό ενιαία διοίκηση. Προσπάθησε και πέτυχε παράλληλα την επέκταση των συνόρων του νέου κράτους και την κατοχύρωση της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ταινία έκοψε πανελλαδικά 144.712 εισιτήρια στο πρώτο της τετραήμερο. Η επίδοση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας για το 2025 και, παράλληλα, την καλύτερη εκκίνηση που έχει σημειώσει φιλμ του Γιάννη Σμαραγδή.

Πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ο Γιάννης Σμαραγδής βραβεύτηκε με το 1ο διεθνές βραβείο Ιωάννης Καποδίστριας από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

iefimerida.gr

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Αθηνάς Παπαχρήστου: Μήνες τώρα σε συνεργείο της Πάτρας το ασθενοφόρο – δωρεά της

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του – Τραγικό τέλος για 50χρονο ανήμερα την Πρωτοχρονιά

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Βασιλόπιτα και ανταλλαγή ευχών στην Περιφέρεια την Πρωτοχρονιά

Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία – Διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της