Ο Κώστας Πελετίδης ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δ.Ε. Δήμου Πατρέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επιστολή, με την οποία ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δ.Ε. Δήμου Πατρέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 09/07/2024, η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πατρέων, πλήγηκε ιδιαίτερα σφοδρά, καταστράφηκαν κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ. 

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τ.Κ. Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία».

Την επιστολή του ο Δήμαρχος, την κοινοποιεί στον, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής  Ελλάδας και Ιονίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού «μάχονται» τον καρκίνο – Μελέτη διαπιστώνει ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση της νόσου

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη