Ο κίνδυνος που υποεκτιμούν οι οδηγοί και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο

24/04/2019 | 11:14

Ο κίνδυνος για θανατηφόρο τροχαίο αυξάνεται σημαντικά ακόμη και λίγο αν βρέχει, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όσο πιο βρεγμένος και ολισθηρός είναι ο δρόμος, τόσο πιο φονικός μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές – μια υπόμνηση επίκαιρη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μετεωρολόγο Σκοτ Στίβενς του Ινστιτούτου Κλιματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Δελτίο της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν δεδομένα για 125.012 θανατηφόρα τροχαία στη διάρκεια πέντε ετών και τα συσχέτισαν με τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μελέτη εκτιμά ότι με λίγη βροχή («μιλάμε για ψιχάλα, που το σκέφτεσαι αν θα ανοίξεις ομπρέλα», όπως είπε ο Στίβενς), ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου αυξάνεται κατά 27%. Με μέτριας έντασης βροχή ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75%, ενώ όταν βρέχει πολύ, ο κίνδυνος είναι σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερος.

«Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα όταν βρέχει πολύ, αλλά υποεκτιμούν τον κίνδυνο της λιγοστής βροχής», επισήμανε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι