O γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Αθανασόπουλος, ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου που ανήκει στο «Θεοδώρειον» ίδρυμα – 311.000 ευρώ το τίμημα

Στα «χέρια» Αχαγιώτη επιχειρηματία ανήκει πλέον το οικόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας και το οποίο ανήκει στο «Θεοδώρειον» ίδρυμα. Πρόκειται για τον Νίκο Αθανασόπουλο, ο οποίος απέκτησε το ακίνητο, συμμετέχοντας στη τρίτη δημοπρασία. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ήταν άγονες. 

Το τίμημα για την αγορά του ακινήτου «άγγιξε» τις 311.000 ευρώ, οικονομική «ανάσα»και θετική εξέλιξη, σε ότι αφορά την ενίσχυση των εργασιών ανακατασκευής του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, καθώς το προϊόν της εκποίησης, βάσει της διακήρυξης, θα διατεθεί ολόκληρο για την ανοικοδόμηση του νέου επιβλητικού Ναού, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τον σεισμό του 2008. Σημαντικό, θεωρείται επίσης το γεγονός, ότι ένα ακίνητο, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα αναξιοποίητο με άναρχη χρήση, περιήλθε στη δικαιοδοσία επιχειρηματία από τον τόπο, γεγονός που προσλαμβάνεται στα θετικά, ως προς την αξιοποίηση του χώρου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκποίηση του ακινήτου, είχε αποτελέσει, τον τελευταίο καιρό, πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η δημοτική αρχή, εκτίμησε ότι θα πρέπει να αναμένει και να τηρήσει τους όρους του κληροδοτήματος, απαντώντας αρνητικά στις «φωνές» που έλεγαν ότι πρέπει ο δήμος αγοράσει το ακίνητο, εκτιμώντας ότι δεν θα μπορέσει το ταμείο του δήμου να ανταποκριθεί.

Ο δήμαρχος επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκποίηση του ακινήτου προς όφελος του Ιερού Ναού, είχε τονίσει, «ότι ο νέος Ναός θα αποτελέσει πόλο έλξης πιστών και επισκεπτών στην Κάτω Αχαΐα και πρέπει οι πόροι της ενίσχυσης να κινηθούν προς αυτό το σκοπό». 

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο