Ο Φωκίων Ζαΐμης στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη του Σαραβαλίου

10/03/2025 | 16:35

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025  στο Σαραβάλι Πατρών η επέτειος για την ιστορική  Μάχη του Σαραβαλίου 1822 με αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης τονίζοντας για την ημέρα:

«Η σημασία της μάχης του Σαραβαλίου δεν περιορίζεται μόνο στην ελευθερία της πατρίδος, αλλά και στην ενδυνάμωση της αντίστασης κατά των Οθωμανών, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην τελική επιτυχία της Επανάστασης. Για το νικηφόρο αποτέλεσμα, πέραν από την ισχυρή προσωπικότητα και τη γενναιότητα του Θεόδωρου Κολοκοτώνη, συνέβαλαν τα μέγιστα όλοι οι αγωνιστές με καταγωγή από Καλάβρυτα και Πάτρα. Η αφοσίωση και το θάρρος των ηρώων απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο για την υπεράσπιση της πατρίδας και της αξιοπρέπειάς μας θα μείνει πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας ως φωτεινό παράδειγμα». 

Η εκδήλωση έγινε από τον Δήμο Πατρέων, την Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας και τον Πολιτιστικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

 

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του