Ο Φωκίων Ζαΐμης δίπλα στους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος 

18/06/2025 | 15:56

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η κίνηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη να επισκεφθεί, το προηγούμενο διάστημα, σχολικές μονάδες της Αχαΐας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο κ. Ζαΐμης συμμετείχε ενεργά σε εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον. Μέσα από διαδραστικό διάλογο με τους μαθητές, τόνισε ότι η αλλαγή ξεκινά από εμάς τους ίδιους.  

Ο Φωκίων Ζαΐμης δίπλα στους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος 

«Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε  στην ευρύτερη φιλοσοφία του έργου COASTRUST – Promoting shared stewardship for Mediterranean Coasts, που στοχεύει στη συμμετοχική και ηθική διαχείριση των φυσικών πόρων στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου. Τα παιδιά, μέσα από τη γνώση και την εμπειρία, μετατρέπονται σε φορείς αλλαγής, υιοθετώντας στάσεις και συμπεριφορές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία της φύσης και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων», πρόσθεσε ο κ. Φωκίων Ζαΐμης προσθέτοντας ότι θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά.

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Πάτρα: Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ μπήκε σε αυλή σπιτιού και έκοψε φοίνικα γιατί εμπόδιζε καλώδια! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην σύντροφό του – Χαμός έξω από πολυκατοικία

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Αρίστος Γεωργίου