Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κήρυξε «ανένδοτο» στη λιτότητα

06/01/2016 | 13:04

Να διαφοροποιηθεί ιδεολογικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχείρησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα υπενθύμισε το θέμα των απολύσεων, όταν ο αντίπαλός του υπηρετούσε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – μιλώντας για τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς είπαμε ότι το 2014 ήταν το τελευταίο έτος της σκληρής λιτότητας, κηρύσσω ανένδοτο κατά της σκληρής λιτότητας και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα υφεσιακό μέτρο» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  Διευκρίνισε μάλιστα για τον Αύγουστο του 2015 ότι η ΝΔ δεν ψήφισε μέτρα αλλά χρονοδιάγραμμα και στόχους. «Μας υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας ένα κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά σήμερα έρχεται και παρουσιάζει ένα ασφαλιστικό που έπρεπε να το είχε φέρει στη σύγκληση των αρχηγών όχι σήμερα. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός αυτό που έκανε και έσυρε τη χώρα στις εκλογές. Γι’ αυτό δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μία πολιτική που όχι μόνο δεν την πιστεύουμε, αλλά πάει και στην αντίθετη κατεύθυνση – Είναι βαθύτατα υφεσιακά μέτρα».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «δεν βρισκόμαστε σε μάχη, βλέπω ότι είμαστε σε ευγενή άμιλλα. Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά μας ενώνουν οι αρχές της ΝΔ», επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει την Κυριακή θα παραμείνει στρατιώτης της παράταξης.

Τόνισε δε πως δεν βλέπει διάσπαση της ΝΔ και πως την άνοιξη το κόμμα θα πάει σε Συνέδριο. «Θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς με στήριξε όταν με έβαλε προσωρινό πρόεδρο, απλά απάντησα σε ένα δημοσίευμα που είχε αναφορά σε δηλώσεις του κ. Σαμαρά» είπε αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ με νόημα δήλωσε: «Μιλάω με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «δεν με ενόχλησε η τοποθέτηση του, τον εκτιμώ αλλά στην παρούσα φάση πιστεύω ότι είμαι καλύτερος πρόεδρος».

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα