Ο Ελ Κααμπί σκοράρει κατά ριπάς με τον Ολυμπιακό και πάει για νέο ρεκόρ!

23/09/2025 | 19:04

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε απέναντι στον Παναθηναϊκό στην πέμπτη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο β΄ ημίχρονο στον αγώνα στο «Απ. Νικολαϊδης» -προηγήθηκαν τέσσερις μεγάλες στιγμές από το 51΄ – 90΄. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έψαξε πολύ το γκολ στη Λεωφόρο και το βρήκε -καθώς το δικαιούταν- στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα στο δεύτερο μέρος να είχε οδηγήσει την πειραϊκή ομάδα στην ολική ανατροπή αν είχε αξιοποιήσει άλλες δύο πολύ όμορφες πάσες του Ντανιέλ Ποντένσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαροκινός σέντερ φορ έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο κομβικός είναι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και τη νοοτροπία νικητή που τον διακατέχει κυνηγώντας κάθε φάση με σκοπό να σκοράρει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αγώνα. Μάλιστα, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει κάνει το καλύτερο του ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό, στα δύο χρόνια και κάτι που αγωνίζεται στους ερυθρόλευκους.

Ο Ελ Κααμπί μετράει τρία γκολ στους πρώτους τέσσερις αγώνες στη Stoiximan Super League σκοράροντας εναντίον του Αστέρα AKTOR, του Πανσερραϊκού και του Παναθηναϊκού. Μόνο απέναντι στον Βόλο δεν βρήκε δίχτυα. Για την ακρίβεια, και στη Μαγνησία πέτυχε τέρμα, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Την περασμένη περίοδο (2024-25), ο Μαροκινός επιθετικός είχε δύο γκολ και μία ασίστ στα πρώτα τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα σκοράροντας εκτός εναντίον της Λαμίας. Δεν είχε πετύχει τέρμα στα παιχνίδια με τον Βόλο, την Athens Kallithea και τον Παναιτωλικό. Και πρόπερσι (τη σεζόν 2023-24), ο Αφρικανός στράικερ είχε δύο γκολ (με τη Λαμία στο Καραϊσκάκης και την ΑΕΚ στην OPAPArena) τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές -δεν είχε τέρμα στα παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό και τον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο Ελ Κααμπί χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερος και πιο κυνικός και στα 32 του θέλει να κατακτήσει ένα ακόμη νταμπλ με τον Ολυμπιακό. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Μαροκινός ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακός έχοντας 50 συμμετοχές, 33 γκολ και 3 ασίστ και την περασμένη περίοδο είχε 44 αγώνες, 27 τέρματα και 7 ασίστ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε, ότι ο διεθνής Αφρικανός φορ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ πρόπερσι στο Conference League και πέρυσι στο Europa League και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον, ο Ελ Κααμπί ετοιμάζεται να γιορτάσει αυτή την εβδομάδα την συμπλήρωση των 100 συμμετοχών του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος άσος μετράει 99 αγώνες με τους ερυθρόλευκους έχοντας συγκομιδή 63 γκολ και 10 ασίστ. Έτσι, ο Μαροκινός θα 100ρίσει, είτε στο παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη την Τετάρτη (24/9, 17:00), εκτός κι αν ο Μεντιλίμπαρ τον ξεκουράσει, είτε στον αγώνα εναντίον του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκης το Σάββατο (27/9, 18:00).

Πηγή: Sport24

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη