Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικά ποτήρια bamboo

26/09/2024 | 15:30

Ποτηράκια bamboo ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Φορέα, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή προέβη σε δειγματοληψία ενός παιδικού ποτηριού bamboo από την επιχείρηση ANKAR IKE, η οποία το εισάγει από Κίνα.

Το προϊόν πωλείται κυρίως μέσω του e-shop της επιχείρησης με τίτλο baby cloud. Το δείγμα εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου παρατηρήθηκε μετανάστευση χρώματος από το δείγμα στον προσομοιωτή τροφίμων, με τον οποίο ήρθε σε επαφή σε συνθήκες που αντιστοιχούν στις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης του.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος, ανεξαρτήτως του χρώματος που φέρει το καπάκι, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη