Ο Δήμος Ζαχάρως υποδέχεται κινηματογραφική παραγωγή διεθνούς απήχησης στην παραλία του Καϊάφα

17/06/2025 | 15:53

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ο Δήμος Ζαχάρως ανακοινώνει την έναρξη γυρισμάτων ταινίας μικρού μήκους από την εταιρεία παραγωγής Lumad Production House, στην εμβληματική παραλία του Καϊάφα.

Η ταινία, η οποία βασίζεται στην τραγωδία «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ρωμαίου φιλοσόφου και δραματουργού, Σενέκα, θα προβληθεί στην Αμερική, αναδεικνύοντας όχι μόνο την πολιτισμική κληρονομιά του έργου αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.

Η επιλογή της παραλίας του Καϊάφα ως βασικού σκηνικού για την κινηματογράφηση, αποτελεί αναγνώριση της μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αυθεντικότητας του τοπίου της Ζαχάρως. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή του τόπου μας στο εξωτερικό, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τόσο της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας όσο και των επισκεπτών που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και απαράμιλλες εικόνες.

Ο Δήμος Ζαχάρως υποδέχεται κινηματογραφική παραγωγή διεθνούς απήχησης στην παραλία του Καϊάφα

Παράλληλα, η φιλοξενία του κινηματογραφικού συνεργείου και η οργάνωση των γυρισμάτων δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, μέσω της στήριξης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και υπηρεσιών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που η Ζαχάρω και ο Καϊάφας επιλέχθηκαν ως τόπος έμπνευσης και δημιουργίας για ένα πολιτιστικό έργο που θα ταξιδέψει διεθνώς. Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος στέκεται αρωγός στην παραγωγή, διατηρώντας σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία με την κα Ράνια Πεγιάζη και την ομάδα της. Υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την πολιτιστική εξωστρέφεια και αναδεικνύει δυναμικά τον τόπο μας.»

Ο Δήμος Ζαχάρως θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα και ενθαρρύνουν τη δημιουργική αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού του πλούτου.

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα