Ο Δήμος Πατρέων στον αγώνα Ειρήνης προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη

18/05/2025 | 15:53

 Στο Νότιο Πάρκο, βρέθηκε χθες, Σάββατο, κόσμος κάθε ηλικίας, αρκετοί με τις οικογένειές τους, σε έναν αγώνα 5 χλμ, εκτός συναγωνισμού, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας και η Δημοτική Αρχή Πάτρας με τη στήριξη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και των συλλόγων Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης» και  Δρομέων Υγείας Πάτρας.

Στον Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, προς τιμήν της μνήμης του Γρηγόρη Λαμπράκη, βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που συμμετείχε και στον αγώνα μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Διονύση Κλάδη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Βαγγέλης Κατσακούλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, που ήταν ενταγμένη στο συνολικό πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο δράσης της ΕΕΔΥΕ για αυτό το Σαββατοκύριακο, καλώντας τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία τους να συνεχίσουν «ακόμη πιο αποφασιστικά γιατί αυτό επιβάλλουν οι επικίνδυνες εξελίξεις των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πυροδοτούν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, οι ανταγωνισμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Κίνας και της Ρωσίας, τον αγώνα για την ειρήνη».

Κάλεσε επιπλέον, σε πάλη, μεταξύ άλλων, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, καμιά αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη μετατροπή της Δυτικής Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμου, να φύγουν τώρα οι νατοϊκοί από τις βάσεις της Ανδραβίδας και του Αράξου, τονίζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι, υπογραμμίζοντας όχι πυρηνικά στον Άραξο.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, αναφερόμενος στον αγωνιστή της ειρήνης και αθλητή Γρηγόρη Λαμπράκη και τη δράση του, σημειώνοντας, ότι αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ειρήνη και τα δύο τους είναι συνδεδεμένα απόλυτα.

Γιατί κάποιες γυναίκες επινοούν την ηλικία τους;

Σε εξέλιξη η «Επιχείρηση Αρμάτων του Γεδεών», ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς

Χρήστος Παπαδημητρίου: Η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την εμπρηστική επίθεση – «Τα κέντρα εξουσίας να ξέρουν πως δεν θα λυγίσω»

Δημοσκόπηση Marc: Όλοι υπέρ της άρσης μονιμότητας από την Ακροδεξιά έως το ΚΚΕ, ακόμα και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Πάτρα: Κρίσιμη η κατάσταση 16χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Ρίο – Έκκληση για κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ απευθύνει η οικογένειά του

Παιδιά και social media – Πότε η χρήση είναι βλαβερή

Καμπουριάζετε βλέποντας κινητό; Διορθώστε την κακή στάση σώματος σε 10΄

Πάτρα: “Έσβησε” στα 46 της χρόνια η Γλυκερία Λούντζη – Το σπαρακτικό μήνυμα του συζύγου της – ΦΩΤΟ