Ο χρυσός για πρώτη φορά «έσπασε» το φράγμα των $2.800 – Ποιο είναι το επόμενο ορόσημο;

31/10/2024 | 07:35

Ο χρυσός συνέχισε την έντονη ανοδική του πορεία και την Τετάρτη, φτάνοντας για πρώτη φορά πάνω από τα 2.800 δολάρια. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό έκλεισε στα 2.800,8 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7%, ενώ κατά τη συνεδρίαση έφτασε μέχρι τα 2.801 δολάρια ανά ουγκιά.

Το πολύτιμο μέταλλο είχε αγγίξει νέα υψηλά και την Τρίτη. «Πλησιάζουν οι εκλογές, το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά αβέβαιο, και η Fed μειώνει τα επιτόκια», ανέφερε στο CNBC ο Ντάνιελ Παβιλόνις, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures.

«Υπάρχουν πολλές εξελίξεις που ανεβάζουν τον χρυσό και όλα αυτά τα αρνητικά νέα είναι ό,τι χρειάζεται. Το επόμενο ορόσημο πιθανόν να είναι τα 2.850 δολάρια», πρόσθεσε.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο