Ο χάρτης της καταστροφής στη βόρεια Χίο: Πάνω από 69.000 στρέμματα καμένα σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών

16/08/2025 | 19:57

Περίπου 70.000 στρέμματα κάηκαν στη βόρεια Χίο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η φωτιά άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές σε εκτάσεις και περιουσίες.

Στις περιοχές που επλήγησαν κυριαρχούν οι εικόνες καμένων σπιτιών, κατεστραμμένων δασών και μιας αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ, παρότι η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση, το νησί εξακολουθεί να βιώνει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο ενημέρωσε πως στη βορειοδυτική Χίο, μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου κάηκαν 69.089 στρέμματα, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης του περιβάλλοντος Copernicus.

Στον σχετικό χάρτη με κίτρινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές που έχουν καεί από την έναρξη της πυρκαγιάς έως τις 12:12 της Παρασκευής 15 Αυγούστου:

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)