Ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρου Τουλγαρίδη, στην Ημερίδα του Ερυθρού Σταυρού

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην Ημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, με κεντρικό θέμα: «Ενδυνάμωση των ηλικιωμένων απέναντι στην κακοποίηση», που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη.

Ο κ. Τουλγαρίδης, αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη για καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας, με αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια, με λύπη διαπιστώνεται από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, το τμήμα Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι,  αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, παραμέλησης, έλλειψης συμπαράστασης των ηλικιωμένων.

Ως  ΚΟΔΗΠ στηρίζουμε τα άτομα τρίτης ηλικίας μέσα από τις δομές μας και ιδιαίτερα από την προσπάθεια κοινωνικοποίησής τους και συμμετοχής τους σε δράσεις μουσικές, θεατρικές, χορευτικές και γυμναστικές.

Μοναδική ήταν η συμπαράσταση των υπηρεσιών μας προς τους ηλικιωμένους και κυρίως τους μοναχικούς, τους ανήμπορους, κατά την περίοδο της πανδημίας, που ήμασταν αποκλεισμένοι στο σπίτι, όπου παρείχαμε διάφορες υπηρεσίες στο σπίτι τους, φαγητό, φάρμακα, οικιακή τροφοδοσία, ψυχολογική συμπαράσταση και επικοινωνία με άλλους ομαδικά μέσω του διαδικτύου.

Για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ηλικιωμένων είναι απαραίτητο να υπάρχει οργανωμένο κρατικό δίκτυο με ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους και των δήμων με μόνιμο προσωπικό και ανάλογες υποδομές.

Κακοποίηση βέβαια είναι και η παραμέληση, η έλλειψη ιατρικής βοήθειας των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, η ανυπαρξία δημόσιων δομών φιλοξενίας των ηλικιωμένων και ιδιαίτερα των μοναχικών ή των  ανήμπορων. Ζητήματα που όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουμε, όπως ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, με χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό και ανάλογες υποδομές, εξοπλισμό. Δημιουργία κρατικών δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων διαφόρων κατηγοριών, αναλόγως της ύπαρξης σοβαρών ή όχι προβλημάτων υγείας.

Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό σταυρό το παράρτημα της Πάτρας, γιατί βρίσκεται κοντά μας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες του δήμου μας και ιδιαίτερα για τη βοήθεια στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου μας, όλα αυτά τα χρόνια».

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά