Ο Χ. Μπονάνος στα εργοτάξια της παραλιακής Ρίου-Αγ. Βασιλείου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

18/09/2025 | 14:38

Επίσκεψη στην περιοχή του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου των Πατρών, όπου γίνονται έργα ανακατασκευής και αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλιακής οδού, πραγματοποίησε χθες το πρωί, της Τετάρτης, 17 Σεπτεμβρίου 2025, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου, αλλά και για ζητήματα που προκύπτουν κατά την εξέλιξή του, από την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Πολιτικό Μηχανικό κα Θάλεια Καραβάκη.

Ακολούθως, ο κ. Μπονάνος και η κα Καραβάκη, επισκέφτηκαν στο γραφείο της τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Δρ. Αναστασίας Κουμούση, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το έργο και άπτονται των αρμοδιοτήτων και της εν λόγω υπηρεσίας. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας και όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν για την προώθηση λύσεων ώστε η πρόοδός του έργου να επιταχυνθεί.

Ο κ. Μπονάνος στο μήνυμά του επισημαίνει ότι το εν λόγω έργο είναι από τα σημαντικότερα που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής είναι μεγάλο και διαρκές. Σύντομα μάλιστα, δεδομένου ότι και η κολυμβητική περίοδος βαίνει προς το τέλος της, μηχανήματα θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους και προς την πλευρά του Αγίου Βασιλείου. Παράλληλα όπως τόνισε, λαμβάνεται κάθε δυνατή μέριμνα ώστε η προσωρινή έστω όχληση των πολιτών που ζουν, εργάζονται και κινούνται σε εκείνες τις περιοχές, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Τέλος ευχαρίστησε τόσο την κα Καραβάκη, όσο και την Δρ. Κουμούση για την έως τώρα συνεργασία, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)